BeweegKuur

De BeweegKuur Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI)

Tijdens de BeweegKuur GLI krijgt u begeleiding van een leefstijlcoach, fysiotherapeut en diëtist. De BeweegKuur GLI is een bewezen effectief programma, erkend door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Het totale programma duurt 24 maanden, wat bestaat uit groepsbijeenkomsten en individuele sessies. In de groepsbijeenkomsten komen leefstijl gerelateerde thema’s aan de orde, waaronder voeding, beweging, slaap, stress & ontspanning en gedragsverandering. In de individuele sessies is er ruimte om meer op uw persoonlijke situatie in te gaan. U leert in het programma hoe u zichzelf gezonde leefgewoontes kunt aanmeten. Daarnaast leer u hoe u deze op een effectieve manier kunt integreren in uw dagelijks leven. Hierdoor kunt u een verandering in leefstijl ook daadwerkelijk volhouden, met blijvend resultaat.

De BeweegKuur GLI is GEEN sportprogramma. Het is een coachingsprogramma. Bewegen is op eigen initiatief. De coaching zal zich wel (deels) richten op uw beweegpatroon.

Voor wie is BeweegKuur geschikt?

De BeweegKuur is iets voor u wanneer u blijvend een gezonde leefstijl wilt ontwikkelen. U wordt begeleid door een leefstijlcoach, fysiotherapeut en diëtist. Daarbij focust de coach zich op gedragsverandering, slaap, stress en ontspanning. De diëtist focust zich op gezond eten. De fysiotherapeut ondersteunt u bij uw doelen op het gebied van beweging. De leefstijlcoach ziet u het meest.

Afhankelijk van welke obstakels u ervaart, werkt een leefstijlcoach samen met u aan onder andere uw motivatie, uw valkuilen, het vergroten van uw wilskracht, het veranderen van oude gewoontes en het voorkomen van terugval etc. Op die manier coacht een leefstijlcoach u stap voor stap bij het realiseren van een leefstijl waar u zichzelf goed bij voelt, die bij u past en voor u werkt.

Opzet programma

Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Groepsbijeenkomsten
  • 1 intake bij de Leefstijlcoach
  • 1 intake bij de Diëtist
  • 1 intake bij de Fysiotherapeut
  • Individuele gesprekken bij de leefstijlcoach   

Afhankelijk van de locatie, wordt het programma verschillend aangeboden. Dit verschilt per fysiotherapeut/diëtist waar wij mee samenwerken. Tijdens het intakegesprek op locatie krijgt u meer informatie over de precieze opzet van het programma.

Voorwaarden deelname

De BeweegKuur wordt volledig vergoed door de zorgverzekeraar. Voor een deelname  dient u aan bepaalde voorwaarden te voldoen:

  • U bent 18 jaar of ouder;
  • U heeft overgewicht (BMI 25-30) en een (matig) verhoogd risico op cardiovasculaire aandoeningen en DM 2 of;
  • U heeft overgewicht (BMI 25-30) en last van slaapapneu of artrose of;
  • U heeft obesitas (BMI ≥30);
  • U heeft voldoende motivatie om de complete BeweegKuur te doorlopen

Heeft u na het lezen van alle informatie nog vragen over de BeweegKuur? Of wilt u graag deelnemen aan het programma? Vul het contactformulier in en we nemen contact met u op.

Vergoedingen

De kosten van het volledige programma zijn in 2023 door de Nederlandse Zorgautoriteit vastgesteld op €1427,- euro (inclusief BTW). Voldoet u aan de eisen om mee te kunnen doen? Dan wordt het leefstijlprogramma door bijna alle zorgverzekeraars volledig vergoedt. Deelname aan het leefstijlprogramma BeweegKuur kost u dan helemaal niets. De kosten vallen niet onder het eigen risico en er is geen eigen bijdrage nodig. U heeft wel een verwijzing van de huisarts nodig.

Twijfelt u of u in aanmerking komt? Of twijfelt u of uw zorgverzekeraar de kosten vergoed? Kijk dan op onze pagina over vergoedingen.

Inschrijven op onze nieuwsbrief?

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details