Veel gestelde vragen

Een GLI-programma is geen dieet of afvalprogramma. Het is ook geen sportprogramma. Bij dit programma draait het om gedragsverandering. Het is de bedoeling dat u, samen met ons, aan de slag gaat met het veranderen van uw gedrag. We willen de kloof tussen wat u graag wilt doen en wat u daadwerkelijk doet, overbruggen. Het gaat niet om afvallen, maar om gezonder worden. Hierbij kan het bereiken van een gezond gewicht een belangrijke rol spelen. We gaan voor gezondere gewoontes en gezonder gedrag. Door middel van individuele coaching en themabijeenkomsten samen met anderen, gaan we hiermee aan de slag.

U komt in aanmerking voor een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) als u aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • U bent 18 jaar of ouder;
  • U heeft overgewicht (BMI 25-30) en een (matig) verhoogd risico op cardiovasculaire aandoeningen en DM 2 of;
  • U heeft overgewicht (BMI 25-30) en last van slaapapneu of artrose of;
  • U heeft obesitas (BMI ≥30);
  • U heeft voldoende motivatie om het complete CooL-programma te doorlopen

 

Bent u 16 of 17 jaar oud? In overleg met uw zorgverzekeraar kunt u soms meedoen. Neem hiervoor contact op met uw zorgverzekeraar.

Iedere zorgverzekeraar vergoedt het GLI-programma volledig. Het gaat dan ook niet ten koste van uw eigen risico en er is dan geen eigen bijdrage nodig. Afhankelijk van de locatie en de zorgverzekeraar, kan het zijn dat u zelf de facturen moet indienen bij de zorgverzekeraar. Dit hangt af van de contracten die wij hebben met de organisaties waar wij in uw regio mee samenwerken. Een verwijsbrief is verplicht om het programma vergoed te krijgen. 

Heeft u al een keer meegedaan met een GLI-programma? Dan heeft u goedkeuring van uw zorgverzekeraar nodig om nogmaals deel te nemen.

Hier kunt u zich inschrijven. Let op: om mee te doen aan een GLI-programma heeft u een verwijzing van de huisarts nodig. Wij kunnen u hiermee helpen.

Het CooL programma duurt 2 jaar lang en bestaat uit een basisprogramma (8 maanden) en een onderhoudsprogramma (16 maanden). Gedurende deze periode heeft u gemiddeld iedere 8 weken een individuele gesprek met uw leefstijlcoach en heeft u themabijeenkomsten samen met uw leefstijlcoach en andere deelnemers die op hetzelfde moment als u gestart zijn.

Het BeweegKuur programma duurt 2 jaar lang, waarin u wordt begeleid door een leefstijlcoach, fysiotherapeut en diëtist. Gedurende deze periode heeft u een combinatie van individuele gesprekken en themabijeenkomsten samen met andere deelnemers die op hetzelfde moment als u gestart zijn. De precieze opzet van het programma verschilt per regio. 

De BeweegKuur wordt niet op al onze locaties aangeboden.

Meer informatie over de groepsbijeenkomsten is te vinden op de locatiepagina van de locatie van uw voorkeur. Bij het aanmelden staat vermeld op welke dagen, tijden en locatie de groepsbijeenkomsten plaatsvinden. Het adres en de specifieke data van de bijeenkomsten worden na het intakegesprek met u gedeeld.

Staat uw vraag er niet bij?
Of wilt u graag meer informatie?

Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel ons op 088-1180523. Wij staan u graag te woord!

Inschrijven op onze nieuwsbrief?