best

Leefstijlcoaching in Best

CooL groep 8 Best – Dinsdag

Startdatum 23 januari 2024 Aanvang 16:30

Persoonlijke coaching en maandelijkse bijeenkomsten in groepsverband, gericht op voeding, bewegen, slapen en ontspannen. Tweejarig traject.

Info & aanmelden

CooL groep 7 Best – Dinsdag

Startdatum 27 juni 2023 Aanvang 16:30

Persoonlijke coaching en maandelijkse bijeenkomsten in groepsverband, gericht op voeding, bewegen, slapen en ontspannen. Tweejarig traject.

Vol

Tamboer 22, 5684 DB Best

Leefstijlcoach Best

Leefstijlcoaches Manon en Birgit verzorgen In Best het CooL programma. Dit is een leefstijlprogramma waarbij een groep deelnemers voor een periode van 2 jaar wordt begeleid door een leefstijlcoach. Het CooL programma wordt, als u hiervoor in aanmerking komt, vergoed vanuit de basisverzekering. Via uw huisarts of praktijkondersteuner kunt u een verwijzing aanvragen voor het programma. Lees hier de voorwaarden.  De individuele gesprekken vinden plaats in Gezondheidscentrum Best ‘De Tambourije’. 

Inhoud programma

Het CooL programma start met het leggen van een basis, waarbij iedere maand een groepsbijeenkomst wordt gehouden. In de tussentijd gaat u zelf aan de slag met het verbeteren van uw leefstijl. Na acht maanden begint het tweede deel van het programma, waarbij de groep om de maand bij elkaar komt. Samen met de leefstijlcoach en de ondersteuning van de andere deelnemers werkt u toe naar een gezondere leefstijl. Verschillende onderwerpen worden besproken, zoals beweging, voeding, gedragsverandering en ontspanning & slaap. Tijdens het programma zijn er ook individuele gesprekken met de leefstijlcoach. In totaal komt de groep zestien keer bij elkaar. Daarnaast spreek je de leefstijlcoach acht à negen keer individueel. Het programma begint met een intakegesprek. Een basismeting wordt uitgevoerd om uw gewicht, middelomtrek en gezondheid in kaart te brengen.

Eigen doelen

Tijdens het CooL programma brengt u uw leefstijl in kaart. U stelt samen met de leefstijlcoach een plan op om gezonder te worden. U krijgt de ruimte om uw eigen doelen op te stellen, die passen bij u. Samen met de leefstijlcoach wordt gekeken naar uw risicogedrag en mogelijke obstakels.

Meer weten over het CooL programma?

Vergoeding

In Best wordt het CooL programma volledig vergoed. Het gaat niet ten koste van het eigen risico en wij vragen geen eigen bijdrage. Wij hebben hiervoor een contract met DSP-zorg. Dit contract geldt voor alle zorgverzekeraars. Heeft u al eens meegedaan aan een GLI-programma? Dan heeft u goedkeuring van uw verzekeraar nodig om nog eens deel te nemen. 

Aanmelden 

De volgende groep start bij voldoende aanmeldingen. Bijeenkomsten vinden plaats op maandag of dinsdag aan het eind van de middag. Kijk goed naar de startdatum om te zien welke groep op welke dag draait. Een groep heeft 2 jaar lang de bijeenkomst op dezelfde dag. U kunt uzelf aanmelden via de aanmeldknoppen op deze pagina. In Best werken wij samen met DSP-zorg. Uw huisarts verwijst u naar DSP-zorg, waarbij u vervolgens kunt kiezen voor één van onze groepen. DSP-zorg koppelt uw verwijzing aan onze praktijk, zodat wij de juiste gegevens ontvangen. 

Ontmoet onze leefstijlcoach in Best

Ontmoet Manon Maas, onze leefstijlcoach in Best

Meer lezen

Ontmoet onze leefstijlcoach in Best

Ontmoet Birgit Paling, onze leefstijlcoach in Best

Meer lezen

Geen passend traject gevonden?

Bekijk onze leefstijltrajecten op andere locaties.

Inschrijven op onze nieuwsbrief?

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details