Leefstijlcoaching

Wat is leefstijlcoaching?

Uw leefstijl is uw eigen identieke manier van leven, hieronder vallen alle acties die u uitvoert en al het gedrag dat u laat zien. Leefstijlcoaching is coaching, gericht op het begeleiden en motiveren van mensen die gezonder willen leven. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat mensen die begeleid worden door een leefstijlcoach meer bewegen, gezonder eten en zich fitter en energieker voelen.

Wat doet een leefstijlcoach?

Een leefstijlcoach helpt u om een leven te leiden waar u zich goed bij voelt. U leert betere keuzes te maken zodat u een gezondere leefstijl behaalt en leert behouden. De leefstijlcoach helpt u bij het formuleren van uw doelen en het zetten van stappen op weg naar die gezondere leefstijl. De leefstijlcoaches van Gezond Leefstijlcoaching doen dit aan de hand van een ‘Gecombineerde Leefstijlinterventie’ (GLI). Dit is een programma voor mensen met overgewicht, waarbij de belangrijkste onderdelen op het gebied van een (on)gezonde leefstijl besproken worden. Hierbij kunt u denken aan (on)gezonde voeding, in beweging komen en in beweging blijven, omgaan met stress en beter slapen. Tijdens het programma kijkt de leefstijlcoach samen met u welke zorgverlener(s) u nog extra zou(den) kunnen helpen in het behalen van uw doelen; op deze manier hoeft u niet steeds bij verschillende zorgprofessionals aan te kloppen.

Onze leefstijlcoaches zijn erkende hbo-professionals met een achtergrond als medisch therapeut. De coaches hebben de post-hbo opleiding tot leefstijlcoach afgerond; zo hebben zij vanuit de nieuwste wetenschappelijke inzichten hun kennis verdiept op het gebied van gezonde voeding, beweging en gedrag. Daarnaast hebben de coaches veel ervaring op het gebied van positieve gedragsverandering.
Samen met de leefstijlcoach brengt u uw leefstijl in kaart en stelt u een plan op om uw gezondheid te verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld zijn op het gebied van afvallen, gezonde voeding, bewegen, stoppen met roken en alcohol. Hierbij geeft de leefstijlcoach u inzicht in risicogedrag en mogelijke obstakels. Gedurende het hele traject motiveert de leefstijlcoach u om uw doelen te behalen.

Bekijk deze video van de Nederlandse Zorg Autoriteit om een indruk van leefstijlcoaching te krijgen.

Inschrijven op onze nieuwsbrief?