1 November: Webinar ‘Zorgen voor minder zorg: versterking van de samenwerking tussen praktijkondersteuner en leefstijlcoach’

We weten als zorgverleners inmiddels dat een gezonde leefstijl veel gezondheidsproblemen kan voorkomen. Eén van de grootste uitdagingen waar we met elkaar voor staan, is om onze patiënten ervan te overtuigen zelf aan de slag te gaan. Dit alles om een zorginfarct voor de toekomst te voorkomen.

Heb jij als praktijkondersteuner behoefte aan meer kennis om deze rol en verantwoordelijkheid goed te vervullen? Wil je weten hoe je jouw patiënten motiveert een volgende stap te maken richting het volgen van een leefstijlprogramma? Wil je daarnaast alle in’s en out’s van een leefstijlprogramma kennen, zodat je weet waartoe je jouw patiënten aanzet?

Om praktijkondersteuners te helpen deze uitdaging aan te gaan, organiseert Gezond Leefstijlcoaching een gratis webinar waar accreditatie voor is aangevraagd.

We bieden het webinar aan alle praktijkondersteuners aan die aangesloten zijn bij zorggroepen waar wij contracten mee hebben. Hierdoor hopen wij dat meer mensen hun weg vinden naar een gezondere leefstijl middels de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI). Het is namelijk opvallend dat de ene huisarts en praktijkondersteuner met regelmaat mensen verwijst en de andere nooit.

Het webinar

Tijdens het webinar legt leefstijlcoach en voedingswetenschapper Fabian Rood van Gezond Leefstijlcoaching uit hoe de GLI eruitziet en wat het werk van de leefstijlcoach inhoudt. Ook word je meegenomen in één van de GLI-bijeenkomsten zodat je kunt ervaren wat jouw patiënt meemaakt tijdens zo’n bijeenkomst.

Waarom doen wij dit?

Gezond Leefstijlcoaching is opgericht vanuit de gedachte dat zorg steeds meer gericht is op het voorkomen van erger. Een gezonde leefstijl speelt hierbij een belangrijke rol. Als leefstijlcoaches begeleiden wij mensen bij het toewerken naar een gezondere leefstijl. We doen dit vanuit een maatschappelijke missie, omdat wij inzien hoe belangrijk het is dat mensen gezonder zijn en hierdoor meer genieten van hun leven. Een hogere kwaliteit van leven is hierbij het streven.

Aanmelden

Aanmelden kan via onderstaand inschrijfformulier.

­Praktische informatie

Datum: woensdag 1 november 2023

Duur: 18:30 – 20:00

Accreditatie: 2 punten (NVvPO en V&VN)

Voor: praktijkondersteuners, huisartsen en andere geïnteresseerden

Link: na aanmelden ontvang je de link uiterlijk 31 oktober per mail

Andere events

Fabian

28 Maart: Webinar ‘Zorgen voor minder zorg: versterking van de samenwerking tussen praktijkondersteuner en leefstijlcoach’

Inschrijven op onze nieuwsbrief?

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details