Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI)

Een GLI-programma, oftewel een Gecombineerde Leefstijlinterventie, is een programma dat gericht is op het bevorderen van een gezonde leefstijl om overgewicht te voorkomen of te verminderen. Het combineert verschillende onderdelen zoals voeding, beweging, en veranderingen in gedrag om te werken naar een gezondere leefstijl. Als leefstijlcoaches verzorgen wij dit soort leefstijlprogramma’s om zoveel mogelijk mensen te helpen om de stap naar een gezondere leefstijl te zetten! Lees hier meer over leefstijlcoaching.

🎯Het verbeteren van de fysieke gezondheid door gewichtsverlies en/of het verbeteren van de conditie.

🎯Het bevorderen van gezond eetgedrag en voldoende lichamelijke activiteit.

🎯Het aanleren van gezond gedrag om een gezonde leefstijl te kunnen volhouden.

In Nederland worden GLI-programma’s vergoed door zorgverzekeraars voor mensen met overgewicht (BMI ≥ 25) of obesitas (BMI ≥ 30). Bij een BMI ≥ 25 komt u in aanmerking voor de vergoeding als u last heeft van artrose, slaapapneu of één of meerdere bijkomende risicofactoren voor chronische ziekten zoals diabetes type 2 of hart- en vaatziekten. GLI-programma’s die wij aanbieden zijn: CooL, Beweegkuur, SLIMMER.

Een GLI-programma duurt altijd 2 jaar en start met een intakegesprek bij de leefstijlcoach. Bij dit gesprek kijken we of het programma bij u past. Daarnaast wordt ook uw motivatie besproken.

Komt u niet in aanmerking voor de GLI programma’s? Of wilt u liever zelf aan de slag met een leefstijlcoach? Dan zijn de 1-op-1 trajecten een perfecte manier om alsnog met uw leefstijl aan de slag te gaan.

Bereikt u samen meer dan alleen? Kies dan voor een duo coaching traject waarbij u samen met uw partner, vriend(in) of iemand anders aan uw doelen kunt werken!

Gaat u geen GLI volgen? We hebben voor u verschillende pakketten samengesteld zodat u kunt kiezen wat het beste bij u past. We starten bij zo’n pakket altijd met een gratis kennismakingsgesprek. Zo kunt u de leefstijlcoach leren kennen en samen kijken naar wat het beste bij u past. Bent u gestart met een traject en komt u er tijdens het traject achter dat u meer gesprekken wilt? Geen probleem, ook dat is altijd mogelijk.

Inschrijven op onze nieuwsbrief?

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details