Ontmoet Fabian, onze voedingswetenschapper

24 mei 2023

Hoi, wat leuk dat je deze blog leest! Mijn naam is Fabian Rood en ik heb de Master Voeding en Gezondheid aan de Wageningen Universiteit recent afgerond. De studie Voeding & Gezondheid heeft mij een brede kennis opgeleverd over alles wat te maken heeft met voeding en onze gezondheid. Lekker (en gezond) eten en sporten zijn mijn hobby’s en mijn studie sluit dus perfect hierbij aan!

Het effect van voeding op het menselijk lichaam en daarmee op onze gezondheid is heel interessant. Ik zet dan ook graag mijn kennis in om anderen hierin te adviseren en te begeleiden om zo tot een gezonde leefstijl te komen!

Wat voor blogs ga ik schrijven?

Leeftstijlcoaching is een breed vak. Heel veel dingen komen kijken bij je leefstijl, zoals beweging, slaap en ontspanning. Naast deze drie voorbeelden, speelt voeding ook een belangrijke rol in je leefstijl. Bij voeding kan je denken aan alles wat een mens eet of drinkt. Dit kan een boterham, een bord pasta, een salade, een bak yoghurt maar ook een glas limonade zijn.

Er is veel te leren over voeding. Voeding is opgebouwd uit verschillende voedingsstoffen: eiwitten, koolhydraten en vetten. Deze drie soorten voedingsstoffen worden macronutriënten genoemd. Naast de macronutriënten zijn er ook micronutriënten. Dit zijn vitamines, mineralen en spoorelementen. Het menselijk lichaam heeft macro- en micronutriënten nodig om goed te kunnen werken. Om op een gemakkelijke manier aan deze eisen van je lichaam te voldoen, is de Schijf van Vijf ontwikkeld. De Schijf van Vijf kan je helpen bij het maken van gezonde keuzes.

In de komende tijd zullen er een aantal blogs op de website verschijnen. In deze blogs zullen dingen besproken worden die bij voeding een rol spelen. Denk hierbij aan eiwitten, koolhydraten en vetten. Maar ook dingen zoals: de Schijf van Vijf, het belang van fysieke activiteit en typische fabels over voeding zullen aan bod komen.

Andere nieuwsberichten

josh-rose-qWBoBpeOxjo-unsplash
17 juni 2024

Dik in orde (2)

Ontwerp-zonder-titel-50
13 mei 2024

Dik in orde

gabin-vallet-J154nEkpzlQ-unsplash
11 maart 2024

Word jij ook zo blij van bewegen?

Inschrijven op onze nieuwsbrief?

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details