Inspiratie voor gezonde tussendoortjes

24 mei 2023

Afvallen kost energie. Je bent bezig met het veranderen van je gedrag. Nieuwe keuzes maken. Nadenken over deze keuzes. Totdat de nieuwe keuzes ‘normaal’ zijn. Soms heb je even geen inspiratie. Wij hebben daarom een lijst van gezonde tussendoortjes, zodat je er zelf niet over hoeft na te denken. Eet smakelijk!

Noten

Noten zijn de ideale voedzame snack. Het eten van noten verlaagt het risico op hart- en vaatziekten en vermindert de kans op het ontstaan van bepaalde kankersoorten, depressies en andere ziektebeelden. 

Het enige nadeel is dat noten relatief veel vet bevatten, maar aan de andere kant weer rijk zijn aan vezels en vooral eiwitten. Hierdoor zit je langer vol. De vetten in noten zijn gelukkig wel gezonde vetten! Ze bevatten gemiddeld 180 calorieën per portie van 28 gram. Kies voor ongezouten en ongebrande varianten.

Appelplakjes met pindakaas

Wie had dat verwacht?! Appels en pindakaas smaken fantastisch samen. Dit is één van de unieke gezonde tussendoortjes. Proberen!

Bleekselderij met roomkaas

Bleekelderij is caloriearm en voedzaam. Selderijstengels met roomkaas zijn een klassieke, koolhydraatarme snack die je gerust kunt eten tijdens het afvallen. Vijf kleine selderijstengels met 60 gram roomkaas bevat samen minder dan 200 calorieën.

Pure chocolade met amandelen

Chocola is niet altijd ongezond. Het ligt natuurlijk ook aan de hoeveelheden die je eet. Pure chocolade met amandelen vormen een gezonde snack. Pure chocolade zit vol met flavonolen. Deze stoffen verlagen de bloeddruk en het risico op hartaandoeningen. Opvallend genoeg werkt die truc niet bij elke soort chocolade, zorg ervoor dat de chocolade ten minste 70 procent cacao bevat. Dan zit er ook weinig suiker in. Hoe meer suiker erin zit, hoe sneller je teveel eet.

Komkommerschijfjes met hummus

Je ziet het steeds vaker in de supermarkten liggen: hummus. In combinatie met komkommer heb je alle ingrediënten om er een heerlijke, gezonde snack van te maken. Hummus wordt gemaakt van kikkererwten, olie en knoflook.

Een hele komkommer gemengd met 50 gram hummus bevat minder dan 200 calorieën. Sommige hummus soorten bevatten erg veel vet en weinig kikkererwten. Kijk dus goed op de verpakking voordat je iets koopt. Zoek een variant met relatief veel onverzadigd vet (en dus weinig verzadigd vet). Zo krijg je meer gezonde vetten binnen.

Fruit

Gezonde snacks hoeven niet ingewikkeld te zijn. Wil je het jezelf echt makkelijk maken? Eet dan gewoon fruit. Veel makkelijker en gezonder kan het niet worden. Bananen, appels, peren, en sinaasappels zijn perfecte voorbeelden van een gezonde snack. Eet hele stukken fruit in plaats van fruitsap te drinken. Zo krijg je meer vitamines en vezels binnen. Bovendien krijg je zo minder snel honger!

Cherrytomaatjes met mozzarella

Wil je niet alleen je smaakpapillen verwennen, maar ook effectieve snacks eten om je trek te stillen? Maak dan een heerlijke combinatie van twee eenvoudige ingrediënten: tomaat en mozzarella.

Tomaten zijn rijk aan vitamines, mineralen en vezels. Mozzarella bevat juist weer veel eiwitten, calcium en vitamine B12. Dit kun je niet onbeperkt eten als je wil afvallen, maar af en toe als tussendoortje moet kunnen!

Een portie cherrytomaatjes gecombineerd met een halve bol mozzarella bevat minder dan 200 calorieën.

Geniet vooral van deze gezonde tussendoortjes. Eet smakelijk!

Andere nieuwsberichten

gabin-vallet-J154nEkpzlQ-unsplash
11 maart 2024

Word jij ook zo blij van bewegen?

tessa-rampersad-5toRIWF2GUY-unsplash
18 december 2023

Gezonde leefstijl tijdens de feestdagen

jed-owen-q6Y8Xr3SoQA-unsplash
20 november 2023

Hoe overleef ik de feestdagen?

Inschrijven op onze nieuwsbrief?

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details