Omgaan met tegenslag: tips die je daarbij helpen

9 november 2023

We krijgen gedurende ons leven allemaal te maken met tegenslag. De dingen gaan niet zoals je zou willen dat ze zouden gaan. Het loopt anders dan je had gehoopt en verlangd. Tegenslagen horen bij het leven. Soms krijg je klap na klap te verwerken en net als je denkt, het is nu genoeg geweest, volgt er nog één. En je vraagt je af hoe lang je dit nog volhoudt!

We kennen interne en externe factoren.  Door een langdurige ziekte kun je je behoorlijk machteloos voelen, dit is een voorbeeld van een interne factor. Externe factoren komen vanuit de omgeving zoals het verlies van een baan, een dierbare die overlijdt of mensen die een negatief oordeel over je hebben. Hier heb je geen invloed op.

Dat het leven soms tegen zit is een feit. Het overkomt ons allemaal. Hoe komt het dan dat de één hier beter mee omgaat dan de ander? De vraag is : Hoe ga je om met tegenslagen zodat je er zo min mogelijk last van hebt. Je hebt namelijk wel invloed op de manier waarop je reageert op tegenslag!

Tips om met tegenslag om te gaan:

Quote van de dag: Leef dit leven met heel je hart. Doe wat je gelukkig maakt. Lach, huil, word boos, schreeuw, bid, hoop, droom, maar geef vooral niet op…..NOOIT!

Andere nieuwsberichten

josh-rose-qWBoBpeOxjo-unsplash
17 juni 2024

Dik in orde (2)

Ontwerp-zonder-titel-50
13 mei 2024

Dik in orde

gabin-vallet-J154nEkpzlQ-unsplash
11 maart 2024

Word jij ook zo blij van bewegen?

Inschrijven op onze nieuwsbrief?

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details