Word jij ook zo blij van bewegen?

4 december 2023

Misschien heb jij dit nog niet mogen ervaren en daarom wil ik het vandaag hebben over  het belang van bewegen. Ik ga je tips geven om van bewegen een gewoonte te maken en om er plezier in te krijgen!

Waarom is bewegen zo gezond:

Hoeveel moet je bewegen? De beweegrichtlijnen voor volwassenen adviseren 2,5 uur per week matig intensief bewegen. Waarvan 2 keer per week spier- en botversterkende activiteiten(bijvoorbeeld traplopen, wandelen, hardlopen, krachttraining, dansen). Voor ouderen aangevuld met balansoefeningen. Langer, vaker en/of intensiever sporten geeft extra gezondheidsvoordeel.

Hoe maak je bewegen tot een vaste gewoonte:

Je zult merken dat je lichaam na verloop van tijd een beetje verslaafd raakt aan bewegen. Als je door omstandigheden niet kunt sporten ga je het missen en voel je je een beetje ongezond.

Hoe zorg je voor nog wat extra beweging in je leven? Pak de fiets in plaats van de auto, neem de trap in plaats van de roltrap. Parkeer je auto zover mogelijk van de winkel en sta regelmatig op tijdens kantooruren of als je op de bank televisie zit te kijken. Bedenk ook  dat huishoudelijke taken, in de tuin werken, klusjes in en om het huis bijdragen aan extra beweging!

Ik hoop je met dit artikel een hoop inspiratie te hebben gegeven en wil afsluiten met de quote:

Bewegen is goed, meer bewegen is beter!

Andere nieuwsberichten

tessa-rampersad-5toRIWF2GUY-unsplash
18 december 2023

Gezonde leefstijl tijdens de feestdagen

jed-owen-q6Y8Xr3SoQA-unsplash
20 november 2023

Hoe overleef ik de feestdagen?

Inschrijven op onze nieuwsbrief?

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details